Zapisz się na LISTĘ ZAINTERESOWANYCH:
Celem studiów „Dietetyka spersonalizowana z elementami nutrigenomiki – aspekt praktyczny" jest przekazanie i poszerzenie najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki.
Dodatkowo:
Dwusemestralne studia prowadzone będą w formie hybrydowej (zajęcia on-line + praktyczne zajęcia stacjonarne) i będą trwać łącznie 220 godzin.
Adresaci studiów:
Osoby zainteresowane dietetyką, w szczególności absolwenci studiów kierunku: dietetyka, technologia żywności, zdrowie publiczne, farmacja, studiów wychowania fizycznego, lekarze, edukatorzy i promotorzy zdrowia. Minimalne wykształcenie: licencjat.
Kierownik studiów:
dr hab. n. med. prof. uczelni Ewelina Gaszyńska
Organizacja zajęć:
Studia trwają 2 semestry. Zjazdy odbywają się co najmniej raz w miesiącu − od sobota do niedzieli, zgodnie z harmonogramem poniżej:
Łączna liczba godzin zajęć:
220 godzin
Forma zajęć:
wykłady, seminaria, ćwiczenia oraz praca własna
Liczba miejsc:
Minimalna liczba kandydatów wymagana do uruchomienia kierunku – 20
Warunki przyjęcia na studia:
O przyjęcie na studia podyplomowe może ubiegać się osoba, która:
1) ukończyła co najmniej studia pierwszego stopnia na jednym z kierunków wskazanych powyżej (rubryka: Adresaci studiów);
2) złożyła następujące dokumenty:
3) spełniła warunki rekrutacji określone w Regulaminie kształcenia podyplomowego w Uniwersytecie Medycznym w Łodzi.
Kryteria przyznawania punktów w postępowaniu rekrutacyjnym:
Kandydat ubiegający się o przyjęcie na studia oceniany jest wg. wiedzy zawodowej i udokumentowanych osiągnięć:
Punkty nadawane będą na podstawie załączonych w terminie dokumentów na platformie: studiapodyplomowe.umed.pl
Warunki ukończenia studiów, w tym liczba punktów ECTS konieczna do ukończenia studiów:
Zaliczenie wszystkich zajęć przewidzianych w programie studiów i uzyskanie 30 punktów ECTS.
Zaliczenie przedmiotów odbywa się w ramach zajęć.
Koszt studiów:
4 250,00 zł/semestr
więcej informacji u: olga.pietakiewicz@umed.lodz.pl