Celem studiów „Dietetyka spersonalizowana z elementami nutrigenomiki” jest przekazanie i poszerzenie najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki.
Dodatkowo:
- przygotowanie absolwentów do pracy na stanowisku dietetyka,
- zdobycie niezbędnej wiedzy, umiejętności i kompetencji dotyczącej występowania polimorfizmów genetycznych oraz możliwych interakcji genotyp-dieta i ich roli w procesach fizjologicznych u osób zdrowych i chorych,
- poznanie potencjalnego wpływu bioaktywnych składników żywności na genom,
- nabycie umiejętności indywidulanego podejścia do pacjenta i rozwiązywania problemów związanych z jego stanem zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem leczenia dietetycznego oraz najnowszych doniesień z zakresu nutriepigenomiki,
- zapoznanie z praktycznym zastosowaniem narzędzi nutrigenomicznych w kontekście żywieniowym (umiejętność planowania badania oraz analizy i interpretacji uzyskanych wyników).
Dwusemestralne studia prowadzone będą w formie hybrydowej (zajęcia on-line + praktyczne zajęcia stacjonarne) i będą trwać łącznie 255 godzin.
Jeśli jesteś zainteresowany/a studiami podyplomowymi: „Dietetyka spersonalizowana z elementami nutrigenomiki” wypełnij ankietę:
więcej informacji u: olga.pietakiewicz@umed.lodz.pl