A-
A
A+
facebook
twitter
instagram
youtube
linkedin

Dietetyka spersonalizowana z elementami nutrigenomiki – aspekt praktyczny

Celem studiów „Dietetyka spersonalizowana z elementami nutrigenomiki – aspekt praktyczny” jest przekazanie i poszerzenie najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki.

Dodatkowo:

  • przygotowanie absolwentów do pracy na stanowisku dietetyka,
  • zdobycie niezbędnej wiedzy, umiejętności i kompetencji dotyczącej występowania polimorfizmów genetycznych oraz możliwych interakcji genotyp-dieta i ich roli w procesach fizjologicznych u osób zdrowych i chorych,
  • poznanie potencjalnego wpływu bioaktywnych składników żywności na genom,
  • nabycie umiejętności indywidulanego podejścia do pacjenta i rozwiązywania problemów związanych z jego stanem zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem leczenia dietetycznego oraz najnowszych doniesień z zakresu nutriepigenomiki,
  • zapoznanie z praktycznym zastosowaniem narzędzi nutrigenomicznych w kontekście żywieniowym (umiejętność planowania badania oraz analizy i interpretacji uzyskanych wyników).

Dwusemestralne studia prowadzone będą w formie hybrydowej (zajęcia on-line + praktyczne zajęcia stacjonarne) i będą trwać łącznie 220 godzin.

Jeśli jesteś zainteresowany/a studiami podyplomowymi – zapisz się na listę chętnych:

 

    więcej informacji u: olga.pietakiewicz@umed.lodz.pl

    Podziel się

    Nasi Partnerzy