A-
A
A+
facebook
twitter
instagram
youtube
linkedin

Dietetyka spersonalizowana z elementami nutrigenomiki – aspekt praktyczny

    Celem studiów „Dietetyka spersonalizowana z elementami nutrigenomiki – aspekt praktyczny" jest przekazanie i poszerzenie najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki.

    Dodatkowo:

    • przygotowanie absolwentów do pracy na stanowisku dietetyka,
    • zdobycie niezbędnej wiedzy, umiejętności i kompetencji dotyczącej występowania polimorfizmów genetycznych oraz możliwych interakcji genotyp-dieta i ich roli w procesach fizjologicznych u osób zdrowych i chorych,
    • poznanie potencjalnego wpływu bioaktywnych składników żywności na genom,
    • nabycie umiejętności indywidulanego podejścia do pacjenta i rozwiązywania problemów związanych z jego stanem zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem leczenia dietetycznego oraz najnowszych doniesień z zakresu nutriepigenomiki,
    • zapoznanie z praktycznym zastosowaniem narzędzi nutrigenomicznych w kontekście żywieniowym (umiejętność planowania badania oraz analizy i interpretacji uzyskanych wyników).

    Dwusemestralne studia prowadzone będą w formie hybrydowej (zajęcia on-line + praktyczne zajęcia stacjonarne) i będą trwać łącznie 220 godzin.

    Adresaci studiów:

    Osoby zainteresowane dietetyką, w szczególności absolwenci studiów kierunku: dietetyka, technologia żywności, zdrowie publiczne, farmacja, studiów wychowania fizycznego, lekarze, edukatorzy i promotorzy zdrowia. Minimalne wykształcenie: licencjat. 

    Kierownik studiów:

    dr hab. n. med. prof. uczelni Ewelina Gaszyńska 

    więcej informacji u: olga.pietakiewicz@umed.lodz.pl

    Podziel się

    Nasi Partnerzy